Rechtshulp Nederland

Juridisch advies en rechtsbijstand 
 

Contractenrecht

Het contractenrecht is vrijwel synoniem voor het overeenkomstenrecht. Het contractenrecht maakt deel uit van het verbintenissenrecht.

Als ondernemer heeft u dagelijks te maken met overeenkomsten en sluit u dagelijks contracten. Ook  mondeling overeengekomen afspraken zijn rechtsgeldige overeenkomsten.

Een overeenkomst komt in beginsel tot stand door een aanbod en de aanvaarding van dat aanbod.

Het is van evident belang dat u als ondernemer goede contracten sluit, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. 

Toch gebeurt het dagelijks dat partijen een overeenkomst verschillend uitleggen, waardoor soms een gang naar de rechter voor één van de partijen noodzakelijk is.
Helaas kunnen zich omstandigheden voordoen dat het niet redelijk is, de andere partij te houden aan de overeenkomst.

Wat nu als een overeenkomst niet of gebrekkig wordt nagekomen? Kan een contract ongeldig, nietig of vernietigbaar worden verklaard?
Wanneer is een overeenkomst niet meer afdwingbaar? Welke rol spelen en hoe belangrijk zijn algemene voorwaarden?

Onze contractenrecht juristen en advocaten zijn allen uiterst bekwaam in het adviseren en onderhandelen, maar ook in het opstellen van contracten en maken of aanpassen van algemene voorwaarden.

Wij zijn klantgericht, toegewijd, proactief en met een uitgebreide ervaring op het gebied van zakelijke juridische conflicten, kunnen wij een oplossingsgerichte aanpak op niveau bieden.

De traditionele manier van geschiloplossing door de rechter te laten oordelen over het juridisch conflict is één manier hoe een geschil kan worden opgelost.

Onze advocaten hebben een ruime ervaring in het procesrecht, maar kunnen veel zakelijke geschillen ook door middel van arbitrage en bemiddeling oplossen.
Het voordeel van bemiddeling is dat het geschil niet jarenlang hoeft te duren, zoals bij een procedure voor de rechter, maar een kortere doorlooptijd heeft. Uw wederpartij moet hier wel voor openstaan en mee willen werken aan bemiddeling of arbitrage.

Heeft u op dit moment al een juridisch geschil met een zakenpartner of verwacht u dat een geschil ontstaat, wacht dan niet te lang en vraag de advocaten van Rechtshulp Nederland telefonisch om een vrijblijvend juridisch advies.

U krijgt vrijwel altijd direct contact met een jurist of advocaat. Korte lijnen, daar staan wij ook voor.

Ons telefoonnummer: 085 - 401 77 14 of stuur een e-mail aan: info@rechtshulp-nederland.nl.

Chat online met jurist of advocaat


 
E-mailen
Bellen
Info