Rechtshulp Nederland

Juridisch advies en rechtsbijstand 
 

Juridisch advies, rechtshulp en rechtsbijstand aan particulieren / consumenten


 Arbeidsrecht, werk en ontslag

Aansprakelijkheid en schade

Belastingdienst en toeslagen


Rechtshulp Nederland geeft juridisch advies aan consumenten en het eerste consult kost u niets. Blijkt na het consult dat u rechtsbijstand nodig heeft, dan kunt u gebruik maken van onze advocaten en juristen.

Onze specialist beoordeelt uw rechtsvraag en maakt heldere afspraken over de te verrichten werkzaamheden in het buitengerechtelijk traject en de kosten. Rechtshulp Nederland werkt in het buitengerechtelijk traject op basis van een vaste prijs. Wij hanteren scherpe uurtarieven en indien u daarvoor in aanmerking komt worden de werkzaamheden uitgevoerd op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Op de site van de Raad voor de Rechtsbijstand kunt u lezen of en wanneer u in aanmerking komt voor een pro-deo advocaat.

Consumentenrecht

Het consumentenrecht is het rechtsgebied dat zich bezighoudt met de rechten van u als consument bij het lenen van geld, afnemen van producten of diensten.

Doet u een particuliere aankoop bij een professionele partij? Dan is sprake van een consumentenkoop. Bijvoorbeeld de aanschaf van een wasmachine  of het kopen van een auto bij een dealer of handelaar. Ook het inhuren van diensten of het verlenen van een opdracht als particulier aan een zakelijke partij valt onder het consumentenrecht. Hierbij kunt u denken aan het laten schilderen van uw woning of het leggen van een vloer. Een consument heeft bijna altijd 14 dagen bedenktijd na een aankoop. 

Kent u het? U wordt ongevraagd gebeld om een nieuw abonnement op telefoon, energie e.d. af te nemen. Sommige telemarketeers maken het heel bont en bieden u aantrekkelijke reizen aan of vertellen dat u een reis heeft gewonnen. In het consumentrecht is geregeld dat als er misleidende of agressieve verkooptechnieken zijn gebruikt, u het recht heeft om de koop ongedaan te maken. De wettelijke regels voor telemarketing zijn vanaf 1 juli 2021 ingrijpend gewijzigd. Een bedrijf, organisatie of goed doel mag niet meer ongevraagd bellen naar consumenten én ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid zoals bijvoorbeeld de eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), maatschap en commanditaire vennootschap om bijvoorbeeld een nieuw abonnement, product of dienst te verkopen of om een donatie voor een goed doel op te halen. Wordt u toch een dienst of product aangesmeerd vraag dan via chat gratis advies op uw juridische vragen. Lees hier verder…..

Incassobureaus goed of fout

Mensen vergeten wel eens een rekening te betalen. Meestal stuurt het bedrijf aan wie de rekening betaald moet worden, een herinnering. Wordt de rekening dan nog niet betaald, dan kan het bedrijf een incassobureau inschakelen om de rekening te incasseren.
In Nederland grossiert het van incassobureaus. Soms wordt het incassobureau gecombineerd met een praktijk van een gerechtsdeurwaarder. Zowel incassobureaus met als zonder gerechtsdeurwaarder gaan regelmatig in de fout. Meer weten, lees hier verder.....

Huurrecht

Als huurder heeft u rechten maar ook plichten. De plichten zijn er vooral op gericht dat u op tijd uw huur betaald en geen overlast of schade veroorzaakt in of rondom de woning.  De huurder wordt meer beschermd dan de verhuurder. Zo is het voor een verhuurder niet makkelijk om u uit uw woning te zetten. Zolang u zich als een goed huurder gedraagt dus geen overlast veroorzaakt en de huur op tijd betaald kan de verhuurder niet zomaar de huurovereenkomst beëindigen. Lees hier verder…..

Mediation

Bemiddeling is de ultieme mogelijkheid en hulp om zonder tijdrovende en soms dure rechtsgang een schikking te bereiken. Partijen gaan dan met één van onze ervaren mediators in gesprek om een oplossing te bereiken voor hun geschil. Wij beschikken over uitstekende mediators die kunnen bijdragen aan een win-win situatie voor betrokken partijen. 

Procesfinanciering

Rechtshulp Nederland biedt de mogelijkheid van proces financiering. Heeft u een geldvordering op een ander, maar kan of wilt u een procedure voor de rechter niet zelf betalen, dan hebben wij voor u de oplossing. Rechtshulp Nederland is bereid een procedure bij de rechter voor u te betalen. Wordt uw vordering door de rechter niet toegewezen dan kost het u niets en bij toewijzing van de vordering ontvangen wij een percentage van de hoofdsom. Meer weten over procesfinanciering? Bel 085 - 130 5690 en informeer naar de mogelijkheden.

Verweer in een dagvaardingsprocedure

Bent of wordt u gedagvaard om voor de rechtbank te verschijnen en bent u het niet eens met de vordering? Rechtshulp Nederland kan u bijstaan in de procedure en voor u verweer voeren. Zo nodig kan een tegenvordering worden ingediend. Met Rechtshulp Nederland bent u verzekerd van deskundige hulp en rechtsbijstand. Stuur een e-mail met uw telefoonnummer naar dagvaarding@rechtshulp-nederland.nl en één van onze advocaten of juristen nemen dezelfde dag contact met u op, om de zaak te bespreken.

 
E-mailen
Bellen
Info