Rechtshulp Nederland

Juridisch advies en rechtsbijstand door jurist of advocaat 
 

Advocaten en juristen geven rechtshulp en advies & eerste consult is gratis

 Rechtshulp en rechtsbijstand aan Particulieren / Consumenten


 Arbeidsrecht, werk en ontslag

Aansprakelijkheid en schade

Belastingdienst en toeslagen


Rechtshulp Nederland geeft juridische hulp en advies en het eerste consult is gratis. Blijkt na het advies dat u rechtsbijstand nodig heeft, dan kunt u gebruik maken van de jurist of advocaat van Rechtshulp Nederland.

De advocaat of jurist beoordeelt uw rechtsvraag en maakt heldere afspraken over de te verrichten werkzaamheden in het buitengerechtelijk traject en de kosten. Rechtshulp Nederland werkt in het buitengerechtelijk traject op basis van een vaste prijs. Wij hanteren scherpe uurtarieven en indien u daarvoor in aanmerking komt, bieden advocaten rechtshulp op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Op de site van de Raad voor de Rechtsbijstand kunt u lezen of en wanneer u in aanmerking komt voor een pro-deo advocaat.

Abonnement op juridische dienstverlening met korting op gerechtelijke procedures

Rechtshulp Nederland geeft via online chat, gratis advies op juridische vragen. Soms is advies niet voldoende en heeft u verdere rechtshulp nodig door een advocaat of jurist.

Vrije advocaat of jurist keuze bij rechtsbijstandverzekering

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft gesloten laat u dan niet tegen uw zin een advocaat of jurist van de verzekeraar opdringen. U heeft recht op de advocaat of jurist van uw voorkeur ook voor juridisch advies inzake een geschil dat nog niet voor de rechter is gekomen.
Zo bleek uit de uitspraak van Kifid van 31 maart 2021: rechtsbijstandverzekeraar dient advocaatkosten voor buitengerechtelijke procedure te vergoeden. Omdat de uitspraak van het Kifid nog niet bindend is, kan een rechtsbijstandsverzekeraar een verzoek om kostenvergoeding nog afwijzen. Wanneer u rechtsbijstand nodig heeft en daarbij gebruik wil maken van onze advocaten, dan kunnen wij voor u met de verzekeraar daarover afspraken maken.

Mediation

Bemiddeling is de ultieme mogelijkheid en hulp om zonder tijdrovende en soms dure rechtsgang een schikking te bereiken. Partijen gaan dan met één van onze ervaren mediators in gesprek om een oplossing te bereiken voor hun geschil. Onze advocaten zijn uitstekende mediators die kunnen bijdragen aan een win-win situatie voor betrokken partijen. 

Procesfinanciëring

Rechtshulp Nederland biedt de mogelijkheid van procesfinanciëring. Heeft u een geldvordering op een ander, maar kan of wilt u een procedure voor de rechter niet zelf betalen, dan hebben wij voor u de oplossing. Rechtshulp Nederland is bereid een procedure bij de rechter voor u te betalen. Wordt uw vordering door de rechter niet toegewezen dan kost het u niets en bij een toewijzing van de vordering ontvangen wij een percentage van de hoofdsom. Meer weten over procesfinanciering? Bel ons en informeer naar de mogelijkheden.

Verweer in een dagvaardingsprocedure

Bent of wordt u gedagvaard om voor de rechtbank te verschijnen en bent u het niet eens met de vordering? Rechtshulp Nederland kan u bijstaan in de procedure en voor u verweer voeren. Zo nodig kan een tegenvordering worden ingediend. Met onze advocaten en juristen bent u verzekerd van deskundige hulp en rechtsbijstand. Stuur een e-mail met uw telefoonnummer aan: dagvaarding@rechtshulp-nederland.nl en wij nemen dezelfde dag contact met u op, om de zaak te bespreken.

 
E-mailen
Bellen
Info