Rechtshulp Nederland

Juridisch advies en rechtsbijstand door jurist of advocaat 
 

Echtscheiding

Als u besloten heeft te scheiden, moeten veel zaken worden geregeld. Een scheiding maakt veel emoties los en kan een periode van spanning en stress met zich meebrengen. Maken kinderen deel uit van uw gezin, dan moeten daar afspraken over worden gemaakt. Daarnaast zullen de verdeling van gemeenschappelijke eigendommen en de woning geregeld moeten worden.


Uiteraard verdient het de voorkeur dat u de scheiding met uw partner bespreekt en samen probeert eruit te komen. Lukt dit niet, dan kunt u overwegen één van onze mediators in te schakelen. Ook als u niet weet wat er allemaal geregeld moet worden en hoe dit het beste kan worden aangepakt, is het verstandig onze echtscheidingsadvocaat of mediator in te schakelen. 


Mediator inschakelen

De mediator van Johannsen & Johannsen advocaten neemt geen beslissingen, maar begeleidt de gesprekken. Zij is onpartijdig en bemiddelt tussen u en uw partner. Onze mediator helpt u oplossingen te vinden, waarmee u beiden tevreden bent. Zij zet de afspraken die u samen met uw partner maakt op papier en vraagt daarna de echtscheiding aan bij de rechter.


Echtscheiding gemeenschappelijk verzoek

Heeft u met uw partner afspraken gemaakt over de echtscheiding? Dan kunt u samen één advocaat inschakelen. Onze advocaat zet de afspraken in een echtscheidingsconvenant en indien nodig in een ouderschapsplan.  Daarna vraagt de advocaat namens u beiden de echtscheiding aan bij de rechtbank. De rechter spreekt daarna de echtscheiding uit. 


Echtscheidingsadvocaat inschakelen

Niet altijd lukt het om er samen uit te komen en biedt mediation geen oplossing. Onze echtscheidingsadvocaat staat dan voor u klaar om uw belangen te behartigen. Zij voert overleg en onderhandelt met de advocaat van uw partner, waarbij zij alleen en uitsluitend uw belangen dient. Onze advocaat dient voor u het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. 
E-mailen
Bellen
Info