Rechtshulp Nederland

Juridisch advies en rechtsbijstand 
 

Echtscheiding

Als u besloten heeft te scheiden, moeten veel zaken worden geregeld. Een scheiding maakt veel emoties los en kan een periode van spanning en stress met zich meebrengen. Maken kinderen deel uit van uw gezin, dan moeten daar afspraken over worden gemaakt. Daarnaast zullen de verdeling van gemeenschappelijke eigendommen en de woning geregeld moeten worden.

  • Echtscheiding familierecht
  • Echtscheiding familierecht


Uiteraard verdient het de voorkeur dat u de scheiding met uw partner bespreekt en samen probeert eruit te komen. Lukt dit niet, dan kunt u overwegen één van onze mediators in te schakelen. Ook als u niet weet wat er allemaal geregeld moet worden en hoe dit het beste kan worden aangepakt, is het verstandig onze echtscheidingsadvocaat of mediator in te schakelen. 

  • verzoekschrift advocaat
  • Advocaat Rechtshulp Nederland


Mediator inschakelen

De mediator van Johannsen advocaten neemt geen beslissingen, maar begeleidt de gesprekken. Zij is onpartijdig en bemiddelt tussen u en uw partner. Onze mediator helpt u oplossingen te vinden, waarmee u beiden tevreden bent. Zij zet de afspraken die u samen met uw partner maakt op papier en vraagt daarna de echtscheiding aan bij de rechter.

  • Mediator van Rechtshulp Nederland
  • Advocaat van rechtshulp Nederland


Echtscheiding gemeenschappelijk verzoek

Heeft u met uw partner afspraken gemaakt over de echtscheiding? Dan kunt u samen één advocaat inschakelen. Onze advocaat zet de afspraken in een echtscheidingsconvenant en indien nodig in een ouderschapsplan.  Daarna vraagt de advocaat namens u beiden de echtscheiding aan bij de rechtbank. De rechter spreekt daarna de echtscheiding uit. 

  • Advocaten echtscheiding inschakelen
  • Advocaten Rechtshulp Nederland


Echtscheidingsadvocaat inschakelen

Niet altijd lukt het om er samen uit te komen en biedt mediation geen oplossing. Onze echtscheidingsadvocaat staat dan voor u klaar om uw belangen te behartigen. Zij voert overleg en onderhandelt met de advocaat van uw partner, waarbij zij alleen en uitsluitend uw belangen dient. Onze advocaat dient voor u het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank.

  • Advocaat dient verzoekschrift in bij rechtbank
  • Advocaat dient verzoekschrift echtscheiding in bij rechtbankOns team

Mr. M.A. (Miranda) Johannsen Advocaat

Miranda voltooide in 2001 haar universitaire opleiding rechtsgeleerdheid waarna ze praktijkervaring heeft opgedaan bij diverse gerenommeerde advocatenkantoren. Zij heeft nu haar eigen algemene advocatenpraktijk. Met de opleiding aan het instituut voor mediation en familierecht heeft zij zich gespecialiseerd in echtscheidingen en mediation. Miranda is lid van de vereniging van familierecht advocaten en scheidingsmediators (vFAS). Miranda heeft een groot invoelingsvermogen en gaat voor haar cliënten door het vuur om het beste resultaat te bereiken.

Mr. H. (Hanneke) Verstegen Advocaat

Hanneke is in 2015 afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid aan de Tilburg University. Na haar studie heeft zij een paar jaar als jurist gewerkt bij een luchtvaartclaimbedrijf. In 2019 heeft ze de overstap gemaakt naar Johannsen en maakt ze deel uit van het team advocaten dat zich bezighoudt met het personen- en familierecht.

 
E-mailen
Bellen
Info